Živá báseň

Živá báseň

Anotace: Malování slovy 2022

Na parapetu
hledám stálou větu.
Báseň ztekla
a ozvala se v klarinetu
poupat slunovratu.

Chvilka živá
na triangl zazvonila.
Sama prstem políbila
v třepotu nánosů snů
hladila a se opíjela.

Žár zevnitř
oheň žlutý
bez jizvy
plamenem síly
roztančila.

Okamžik zastavit chtěla,
aby dvě těla byla nalezená.
Bez spárů přízraků
i šumů strachů.

Sonátou jara
si zahvízdala.

Kdo jí napsal?

To z nebe
strašilka zaskákala.
Holka malá.
Nevypočitatelná.
Zelená.

10.03.2022
Autor mkinka, 04.02.2024
Přečteno 85x
Tipy 28
Poslední tipující: Misha, Ďábel sám, Jan Kacíř, o3_gambit, Niška, Marťas9, Marcone, IronDodo, jort1, Dračí, ...
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pěkná, mkinko.

04.02.2024 10:01:00 | Žluťák

Moc děkuji.

04.02.2024 10:20:54 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí