A díky za ty růže~

A díky za ty růže~

Anotace: *************

------------------------

O záhony s růžemi
stará se paní z přízemí
z odkvetlých květů
sbírá tu krásu
a pak je lepí do obrazu.
Napřed je narovná
do barev třídí
v myšlenkách už svůj
obraz uvidí.
Z okvětních lístků doběla
nevěsta se ji líbila,
z růžových tváře smějící
z červených svatební kytici
a z lístků růží žlutých
bude mít nevěsta
vlasy jak princezna
mladá,krásná,líbezná.
Aby svůj obraz
ta stará paní dokončila
pár lístků růžových
si dobarvila,
z okvětních lístků
prý černé růže
k nevěstě udělá i muže.

Ten obraz však
v žádné galérii nevisí
a další?
Ne,paní už jiné nezkusí,
někdo ty růže u domu polámal
jakoby tím staré paní
kus života vzal,
teď jen z růží planých
si otrhává lístky
suší je na čaj,na bolístky...

~~~~~~~~~~~

A díky za ty růže.

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
------------------------------------------------------

Autor Květka Š., 04.02.2024
Přečteno 63x
Tipy 13
Poslední tipující: Rafinka, o3_gambit, Fialový metal, Marcone, Sonador, Ondra, Psavec, Žluťák, mkinka
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

04.02.2024 16:44:15 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí