Za hlasom srdca

Za hlasom srdca

Anotace: -

Za hlasom srdca

Kto odišiel z rodnej zeme
vie, že v cudzine je srdce nemé
blúdiš, voláš, ach beda
teplé slovo nik ti nedá.

V čiernej noci hľadáš azyl
do srdca dýku ti vrazil
obrátiš zrak hore do neba
dívaš sa nasäť, nenájdeš seba.

Pre pohľad jemný kontakt užší
srdce stále bije, stále buší
znie krvou v prúde
zastane, až keď mŕtve bude.

Vtedy, keď nás zem schová
neostane po ňom ani slova
pre lásku, pre jej brehy
pre kvapku, kvapku nehy.

Bežať chce ďalej, neznáma je cesta
niet kde hlávku skloniť, niet miesta
iba srdce veľké, ako kolo
je tým, čím aj bolo.

 

 

 

Autor IronDodo, 05.02.2024
Přečteno 91x
Tipy 28
Poslední tipující: jort1, Fialový metal, Dejvis, Matahaja, Marťas9, Jiří I.Zahradník, Frr, Lighter, Dračí, Anfádis, ...
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Moc pěkná, kamaráde!

05.02.2024 22:36:07 | Žluťák

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí