Dlouhavá noc

Dlouhavá noc

Je už tma, cvrčci začínají cvrlikat, měsíček se rozzářil, a hvězdy na obloze tančí.

Kapky rosy dopadají na dna, na dna potoků a řek. Hodiny začínají tikat, sny na mě kvapí, ale já ne a ne jít spát, a radši se budu s únavou rvát.

Mezitím ptáčci pod oknem zpívají, a v dálce u jezera žáby kuňkají.

Mraky najednou začnou plakat, velká rána z nebes, takový děs, ještě že to byl jenom blesk.

Náhle bouřka přichází a nepřináší sebou jen strach, ale i hostinu pro rostliny, a to i pro nově vyrostlé květiny, které se časem jako vše ostatní promění v prach.

Už začíná svítat, a měsíček je připraven slunce vítat.
Autor Luděk, 07.02.2024
Přečteno 98x
Tipy 6
Poslední tipující: Frr, Chane, Žluťák, Marťas9, Psavec, mkinka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí