Proč asi svíčky pláčou?

Proč asi svíčky pláčou?

Anotace: ~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~

........................

~~~~~
Svítá,
noc je u konce
tak sfoukni svíčku
stejně vosk pláče
ten po ní stékal
cestu si hledal
po svícnu z porcelánu
od půlnoci až k ránu.
Pak ze svícnu
slzy svíčky
na empírový stolek
stečou.
Proč asi svíčky pláčou?
Pro ten její smutek
pro ten její žal
proto její slzy
i slzy těch svíček
ten žal a smutek
pod voskem pohřbily.
A chvíli po svítání
už sama není
žalu i smutku dala vale
a tak to bude stále.
Lásku má
a taky milování…


~~~~~~~~~~~~~~~~

........................

~~~~~~~~~~

 

Autor Květka Š., 09.02.2024
Přečteno 77x
Tipy 14
Poslední tipující: o3_gambit, enigman, Ondra, Psavec, Rafinka, Chane, Žluťák, mkinka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

žárem...

10.02.2024 00:45:20 | enigman

Krásná smuténka...

09.02.2024 17:17:56 | Rafinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí