Lesní jev

Lesní jev

Sluníčko svítí, mravenečci cupitají,
na louce roste kvítí, a motýli tancují,
vše je krásné, jak má být, a já chci
přírodu jenom ctít, mohu čistě jen dýchat,
a při tom žbluňkající potůček slýchat.

Cítím tu krásnou vůni pampelišek,
a v dáli je slyšen zvuk malých lišek,
zvířátka se mezi sebou dohadují,
stromy vlají ve větru, tajemný les který něco tají,
a to cítím už v prvním lesním metru.

Už se začíná stmívat, a já slyším hrdličky nad sebou létat,
hrdličky si hrají na honěnou, a já musím s úžasem jen kývat hlavou,
všude je ticho, a já jsem úplně mimo,
začíná pršet, a já v tom dešti budu muset trčet,
a náhle pršet přestalo, a opět ticho nastalo.
Autor Luděk, 11.02.2024
Přečteno 69x
Tipy 6
Poslední tipující: Fany, mkinka, Psavec, Narragan, Žluťák
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí