Zastavit tak čas

Zastavit tak čas


V obklopení krás

Zastavit tak čas

Zastavit alespoň chvíli

Houpavý let motýlí

Zastavit let ptáků

Než zmizí do mraků

Zastavit růže

Které v šípky zrají

Zastavit květy

Než odpadají

Zastavit lásku

Než kdesi zmizí

Zastavit vše

Co je čisté, ryzí

 

Však copak to jde, prosím vás

Zastavit tak čas?

Naštěstí to možné není

Vždyť vše se přece stále mění

Musí to tak být

Ve věčných změnách

Život náš je žit

Byť někdy v osamění

 

 

Autor kozorožka, 15.02.2024
Přečteno 98x
Tipy 29
Poslední tipující: kudlankaW, Frr, Fialový metal, Iva Husárková, o3_gambit, Narragan, Sonador, Tomcat, Ondra, Chane, ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...jsi mi připomněla báseň od Ping Sin:

Poslední květy vadnou na větvích.
Jak vzlétl pták,
zem sprška poprášila -
je život stejně plachým okamžikem?

15.02.2024 17:42:25 | Marten

Krásné. Děkuji ti.

15.02.2024 21:49:04 | kozorožka

Velmi pěkné.

15.02.2024 17:33:48 | mkinka

Děkuji ti.

15.02.2024 21:48:31 | kozorožka

Rádo se stalo.

16.02.2024 13:23:39 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí