Volanie výšok

Volanie výšok

Anotace: -

Volanie výšok

Ako Ikara vábi ma volanie výšok
osud veľkej čiary nekonečný
svet pod krídlami márnivý
padajúci na zem chladivú.

Zanechám stopy
cestou z raja
stratený som,
ako listy kalendára.

Meteor nám padá
po nociach horí, zhasne,
ako vo mne Fénix uväznený
z popola zrodený

a ja som hľadal teba Sibyla
cítil som ťa v hlave
tak ohnivý, že telo horí
za jeden úsmev všetko som oželel.

Ó teraz viete z trestu ľúbil som
svietia cesty k hviezdam
ktorú nájdeš iba raz
a zaplače, ako plakať možno v extáze!

 

 

 

 

 

Autor IronDodo, 27.02.2024
Přečteno 63x
Tipy 17
Poslední tipující: Pacik, RadekČ, o3_gambit, Chane, Sonador, Psavec, cappuccinogirl, Kan, J's .., Ophelia81, ...
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ó ďakujem

28.02.2024 17:57:54 | IronDodo

Pohlazení bájemi... děkuji, to mne vždy potěší.
A z tvého pera obzvlášť, opět skvělé dílečko:-)*

27.02.2024 21:09:12 | cappuccinogirl

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí