Široká cesta

Široká cesta

Anotace: -

Široká cesta

Zakážte lúčom jarným dávať život, och!
Zakážte oblakom rozdávať živú vodu
zakážte slovám padať na úrodnú pôdu
piesni na rtoch!

To nie — cítim v tepnách život,
ktorý sa búri, žiť, žiť, žiť túži,
preletieť ponad priepasti, lži
kaskadér - pilot.

Praskla posledná struna
pieseň kryje všetky túhy,
zahrieva srdcia, a pod oči kreslí kruhy,
zakričí vo svet: i ja som tuná!

Autor IronDodo, 04.03.2024
Přečteno 76x
Tipy 26
Poslední tipující: enigman, Fialový metal, Iva Husárková, jort1, RadekČ, Žluťák, Iness, Psavec, martinaV, Kan, ...
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

i gram může vážit více nežli tuna...

14.03.2024 11:08:38 | enigman

Pěkná poezie.

04.03.2024 17:55:42 | Žluťák

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí