Balada o prosebníkovi.

Balada o prosebníkovi.

Nedejte mně umírat hlady;
co kousek chleba, či okoralý sýr ?
Prosím, já nechci skonat mladý,
jak v bitvě, kdejaký, bohatýr.
Já nemám, ani, na kvartýr,
a nemám marné spády.
Mám hlad, jako netopýr,
to, pak, jsem bez nálady.

Vám své slovo můžu dát,
a, taky, zaručit se mohu,
že jediné co mám, je hlad,
a, že svou snědl bych nohu.
Své ruce vzpínám k Bohu,
možná, budete se smát,
raději pohlédněte na oblohu,
vidíte; mně můžete děkovat.

Na andělských křídlech slétá
s palmy zelenou ratolestí.
Z jeho rtů, pak, zazněla věta:
" Buď zdráv, my přejeme ti hodně štěstí. "

Autor Kan, 04.03.2024
Přečteno 52x
Tipy 12
Poslední tipující: Paulín, Fialový metal, Marten, Žluťák, Psavec, mkinka, Chane
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí