Nebudou znát

Nebudou znát

 

A potom noc

 

promnutá tisíci prsty

dvakrát vykastrovaných nejistot

 

a mokrá tráva

 

z pod šeptajících bot

co tiše hladí chodníky v nás

 

tam venku za okny

kde tlumíš hlas

 

kde mizíš sotva se stihnu pousmát

a vítr hltá tvoje slova

 

kde srdce nedokáží stát

a noc je volá volá volá

 

aby je úsvit našel

snad

 

pro jejich tísně co nikde nebudou

nebudou znát

Autor RadoRoh, 09.03.2024
Přečteno 61x
Tipy 24
Poslední tipující: Jan Kacíř, enigman, terezkys, Emily Říhová, Helen Mum, martinaV, Iness, Chane, Pacik, Psavec, ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Moc se mi líbí. Trefa, řekl bych.

20.03.2024 22:27:33 | Jan Kacíř

ale stihneš...

14.03.2024 10:44:00 | enigman

Děkuji, to je tak krásně emotivní báseň... s pokorou jsem četla.

09.03.2024 19:42:25 | Helen Mum

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí