V cirkusu.

V cirkusu.

Červený nos, boty přes míru,
dětí je plné šapitó.
Hluchá klávesa klavíru,
klaun tváří se, že neví to.

Děti se smějí a tleskají.

Jen jedno dítě stojí venku,
škvírou ve stanu se dívá.
Nedali mu peníz, na vstupenku,
klaun tančí a zpívá.

V kleci šelmy se chystají.

Principál pilně knír si kroutí,
svoje věci artista hledá.
Muzika hraje, jak o pouti,
silák v manéži činky zvedá.

Tenťáci stavějí velikou klec.

Šelmy vbíhají divoce do manéže,
krotitel bičem svým práská.
Artista čeká, chce skočit s věže,
o něj bojí se baletka, jeho láska.

Veliký virbl; co přijde na konec ?

Klaun volá do manéže principála,
přijďte se divákům poklonit !
Z balkónu řinčivě muzika hrála:
i zítra program budeme mít !

 

Autor Kan, 09.03.2024
Přečteno 80x
Tipy 12
Poslední tipující: jort1, mkinka, IronDodo, Chane, Emily Říhová, Psavec, Marten, Žluťák
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

cirkus bude

12.03.2024 11:53:34 | jort1

Až příjde čas, tak bude. :-))

12.03.2024 12:56:22 | Kan

Inspirace Eduardem Bassem? :)

09.03.2024 15:53:03 | Chane

Ne, ale F. Tichým a V. Nezvalem.

09.03.2024 16:15:01 | Kan

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí