Valašská modlidba!

Valašská modlidba!

Anotace: I proto miluju svůj kraj! :o) Autora té dokonalé modlidby neznám...

Na chlumu kopce z rána stoje
Přehlížím to dálné pásmo hor
Naslouchám jak tam z lesa chvoje
Tajemný vane rozhovor

V údolí hory v dálce běží
Rubiska vonné paseky
Pryskyřicí a rosou svěží
Dýchá ten prostor daleký

Ej to je kraj můj milovaný
Krása je v něm a boží klid
Kde má své rolky chudé stavy
Tak dobrý můj a bystrý lid

Sotva tě shlédnu země drahá
Radostí se mi zvlní hruď
Po kobouku si ruka sahá
Valašsko moje zdrávo buď
Autor Sigurd II., 04.04.2007
Přečteno 458x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Paráda. Odkud si? Já z Velkých Karlovic. Taky na naše království nedám dopustit:)NIkdo me odsud nedostane.
Jo a co se týká politiky to máme uplně stejnýá názor.

Ps: S komunisty se nemluví:)

27.04.2007 18:23:00 | ejwo

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí