Rezeda

Rezeda

Anotace: rezeda - rod bylinných rastlín


Rezeda

Stôl vymaľovaný z kvetov
pri ňom počúvam piesne
spomienky, radosti s holou vetou
žaluje dusivé tiesne.

Rezedy moje voňajú priťahujú včely
zakliate sú v nich mesiace leta,
zakliate je v nich to, čo sme chceli
nejedna nádej a túžba svätá.

Dúhový obraz pred sebou vidím.
Vystieram po ňom ruky:
lúky— tichý potok — leto cítim
a v izbe kvitnú najkrajšie puky.

Kytica kvetov je pre mňa najkrajšou knihou.
V samotách duše obraciam strany,
škoda, že vädnú trhať ich bolo chybou
chladiaci dotyk ranný.

Šťastie, že spomienky nemôžu zhynúť,
i keď už suché rezedy znejú,
trochu slnka, letného jasu, na pár minút
do chladu nášho života vlejú.

Autor IronDodo, 15.03.2024
Přečteno 72x
Tipy 24
Poslední tipující: Iva Husárková, jort1, Frr, Dreamy, enigman, Jiří I.Zahradník, Ondra, Psavec, fisus, o3_gambit, ...
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí