Zázrak

Zázrak

Té noci, měl vítr hlas nachlazený,
zem chvěla se hromobitím.
Slunce skrylo se za inkoustový mrak.
Brána u hřbitovní stěny,
lučním zarostlá kvítím:
a celý svět čeká na zázrak.

Nehledej, příteli, ve vzpomínkách,
ty zjeví se za hodný čas.
Pohlédni za bránu, zda místo to znáš ?
Možná žes viděl je, při dětských hrách,
dnes zdá se, že zbělel ti vlas:
a květiny šeptají otčenáš.

Den vhodný je k rozjímání,
tomu, kdo žízní a němý čeká.
Kdo svou, před tmou, duši chrání,
pro toho, jenž věří na člověka.

Autor Kan, 18.03.2024
Přečteno 59x
Tipy 20
Poslední tipující: Tomcat, Ophelia81, Anfádis, Marten, Marťas9, o3_gambit, Psavec, Ondra, cappuccinogirl, IronDodo, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...jo věřit v člověka je zázrak...;-)zvlášť na hřbitově...

18.03.2024 15:35:26 | Marten

:-))

18.03.2024 15:40:00 | Kan

Skvělá závěrečná věta!!! WOW!!!

18.03.2024 11:15:57 | cappuccinogirl

To jsem rád, že se ti báseň líbí. :-))

18.03.2024 11:20:19 | Kan

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí