O šibenici.

O šibenici.

Je veselo pod šibenicí:
místo jen pro nezvedence.
Ze všech stran přichází prosebníci,
pro špagát z oběšence.

Každá s vršíčku přísně shlíží
na lidi hříšné i mírné.
Od města Prahy, až ku Paříži,
do dálky nedozírné.

Bývalo veselo pod šibenicí,
kdo kolem šel, se pokřižoval.
Doma si zapálil lojovou svíci,
a modlitbou na duše pamatoval.

Autor Kan, 19.03.2024
Přečteno 51x
Tipy 16
Poslední tipující: jort1, Marťas9, IronDodo, Paulín, narra peregrini, Marten, Psavec, Žluťák, o3_gambit, mkinka, ...
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

kdo by si to nezapamatoval

20.03.2024 11:59:26 | jort1

Kór, když tam nechali někoho viset na pak

20.03.2024 15:20:12 | Kan

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí