Utrpení.

Utrpení.

Za jednu ruku,
za dlaň přibitou visí.
Katani rozesmátí.
V bolavém davu,
pláč soucitný čísi
hlavu kloní:
v davu se ztratí.

Žíznivý vzdech,
tvář k slunci otočenou.
Katani čas si krátí:
do davu kamením...
Ta, co jeho byla ženou
mu otírá tvář,
On jí úsměvem platí.

Den se k obzoru stáčí
On z rozbitých úst sténá
a Ta, co jeho je žena,
hlavu svou odvrací v pláči.

Autor Kan, 20.03.2024
Přečteno 47x
Tipy 22
Poslední tipující: Karolínka, Jan Kacíř, jort1, IronDodo, o3_gambit, Ophelia81, Marťas9, Frr, Žluťák, zde.neck, ...
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí