Noční bouře

Noční bouře

Anotace: ================

..................

Noční bouře ♥

Venku černá tma jak vylitá tuš
rozřízne ji blesk jako ostrý nůž,
není vidět ani kousek měsíce
ani jedna hvězda z té nebeské
ložnice,
jak tuší psané černé znaky
jsou v záři blesků vidět mraky,
to všechno doprovází hromobití
a hustohustý déšť
který se v záři blesků třpytí.
Pak jakoby tu rozlitou černou tuš
z oblohy myla bouřka svou vodou,
den trochu jasní už
a za chvíli má barvu šedou.
Ta noční bouře se taky ztratila
ona snad nad krajinou ani nebyla,
slunce má ale tvář ještě bledou.

Čím dál však víc svítí,září a hřeje
a nikdo neví
kdy se černá tuš zase rozlije…
------------------------------------

........................

--------------------

Autor Květka Š., 23.03.2024
Přečteno 40x
Tipy 10
Poslední tipující: Protos1182, Fany, Sonador, Psavec, Žluťák, mkinka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí