S nadějí

S nadějí

Jednou jsi dole, pak nahoře,

počítáš schody co mizí,

úrodné pole se rozoře,

a všechno známé je cizí.

 

Za noci hodiny zpomalí,

vlečou vůz tíživých myšlenek,

zoufale naráží do skály,

po cestě bez zpětných jízdenek.

 

S rozbřeskem slunce tmu rozpouští,

v paprscích úlevu shodí,

rozsvítí krůpěje po poušti,

s nadějí pískem se brodí.

Autor Martin Kučera, 24.03.2024
Přečteno 77x
Tipy 10
Poslední tipující: cappuccinogirl, Chane, IronDodo, Sonador, Kan, Žluťák, Psavec, mkinka
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Velmi citlivé.

24.03.2024 17:48:06 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí