Ve stínu lesa

Ve stínu lesa

Před chaosem všedních jsem uprchl

Majestátem přírody daleko za městem jsem se nadchl

Ve stínu lesa našel jsem klid

 

V myšlenkách svých jsem se rychle ztratil 

Závan větru poryvem svým mě zchladil

A pošeptal mi do ucha otázku.

 

Když podíváš se před sebe, co vidíš?

Je tam to, co hledáš? O čem sníš?

Nebo jen prázdnota, bolest a zklamání?

 

Vidím vše jasně bez jakýchkoliv nadějí

Už trvá to dlouho, co brodím se života závějí

A nedávám si už žádných cílů

 

Všechny mé naděje, plány, sny i lásky

Shořely na popel, tak jako všechny mé na štěstí sázky

Otupěl jsem vůči snahám všem

 

Vidím jen smrt, jak zemřu ve spárech osamění

A celý můj bídný život padne v zapomnění

 

 

Pak stejně jako ty budu jen lehkým vánkem 

 

Autor fisus, 29.03.2024
Přečteno 55x
Tipy 7
Poslední tipující: IronDodo, martinaV, Tomcat, cappuccinogirl, Žluťák, mkinka
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Velmi citlivé, přírodní lyrická a melancholická báseň.zaplat pan bůh za každou vypsanou emoci,co pomáhá vše překonat a jít dál přes únavu a bolesti života vepsané velikou duši.

29.03.2024 12:29:38 | mkinka

Ano, ten notes, co sebou nosím a pořád do něj píšu, je emocemi doslova nasáklý. Děkuji za tvůj komentář :)

09.04.2024 13:03:02 | fisus

Rádo se psalo.

09.04.2024 13:11:37 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí