Ospalá

Ospalá

Podvečer kloní se ke spánku

kukačka počítá roky

chladivé vůně vpletené do vánků

vítají soumrak jenž tichými kroky

prostírá samet mezi nás

 

tak lehký

že znavil co po očku hýčkal

a pastýř co září 

jak stříbrná svíčka

usadil se mu na řasách

 

dobrou noc

špitlo mezi světy

jako když tikne v hodinách

Autor RadoRoh, 30.03.2024
Přečteno 57x
Tipy 17
Poslední tipující: Jan Kacíř, IronDodo, Chane, Kan, Pampalini, Sonador, RadekČ, Anfádis, mkinka, Ophelia81, ...
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí