Role

Role

Jsou rána, kdy je duši zima.
Zamaluj kruhy pod očima,

usměj se v zrcadle, narovnej záda -
tak jak si to ta role žádá.

Role, co sis ji vybrala sama.
Že budeš bohém a že budeš dáma,

že budeš bláznivá a věřit na lásku
a těžko k chycení jak hejno modrásků.

Přesvědčíš svět a nakonec sebe,
že nejsou stropy, že je jen nebe.

....

Usměj se v zrcadle a vzpomeň si pro příště,
že svět je občas jak velký jeviště.

A tužkou připiš do scénáře
„Lidi nemají svatozáře“.

Autor Houslistka, 08.04.2024
Přečteno 65x
Tipy 22
Poslední tipující: enigman, zase já, IronDodo, Paulín, cappuccinogirl, Marten, Žluťák, jort1, Kan, Sonador, ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

to je fakt...většinou mají klobouky...

11.04.2024 08:18:36 | enigman

svatozáře je jen pro svaté...

10.04.2024 18:56:42 | zase já

Hodně dobré...

08.04.2024 21:18:39 | cappuccinogirl

Skvělá báseň. Zaslouží ST

08.04.2024 09:05:51 | Marry31

ukládám ST*

08.04.2024 08:58:08 | martinaV

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí