Znovuzrození

Znovuzrození

Zastřená tvář, háv až k zemi,
pomalý krok, hluboký dech.
Jako smrt, kráčí ulicemi,
holubi slétají se všech střech.

Náměstí plné je stejných lidí,
do tváří nikdo jim nevzhlédne.
Prohlédnou, žádný je neošidí,
každého, do duše bezedné.

Zaplály zlatem kříže, úžasem
diváci křičí, své skrývají líce,
klekají, modlí se zdrávasem,
nade vším dohlíží inkvizice.

Jako mor v městě se objevila,
oběti představ svých hledá.
Aby svět hříšný napravila,
varovně prst - a pak meč zvedá.

Autor Kan, 08.04.2024
Přečteno 57x
Tipy 19
Poslední tipující: jort1, enigman, IronDodo, Marťas9, Paulín, Ophelia81, Žluťák, Anfádis, Chane, Psavec, ...
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Text je skoro až do děsiva...takže fakt moc dík za ten nadějnej název... aspoň že tak:-)*

08.04.2024 12:21:35 | cappuccinogirl

Bála ses ? Díky za komentář. :-))

08.04.2024 14:29:43 | Kan

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí