Jen

Jen

Anotace: Do vázy láskyplně narciskám hlavy stínám a to,co nemohu dodělat,už nezačínám.

Jen pár slov o vůni
jen pár slov o rozměru času
o hlasu ptáků v hájích
a o staročeských bájích
kde dívky tančí bosé v trávě
a s věnečky na hlavě svádí své chlapce
lákají mořeplavce jak antické sirény
zapalují ohně vášní když soumrak padá

ta nálada jara kde vůně večerů snáší se
a kosí trylky nesou se pod nebeskou klenbou
kde každý chce být ve dvou a dýchat
ta slůvka poezie když soumrak okupuje kraj
když usíná v harmonii vůní a barev květů
které nikdy neomrzí které nikdy nezevšední
kolik jen dní do slunovratu lidského štěstí
kolik ještě zbývá času na orloji pravdy
možná už jen pár slov dávno vyřčených
a pak sbohem a navždy bude padat sníh
kde láska pláče v závějích

když večerní zvony v dálce zazní
vybízí jen k pokoře a k zamyšlení
vždyť život je jen krásná hra
kde noci plné vášní
plaší kuropění.
Autor Íá, 14.04.2024
Přečteno 39x
Tipy 15
Poslední tipující: enigman, CULIKATÁ, Marťas9, mkinka, IronDodo, Sonador, Tomcat, girasole, cappuccinogirl
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

hravé může být i kuropění...

16.04.2024 09:52:27 | enigman

Hezké Íá čku:-)

15.04.2024 09:54:08 | CULIKATÁ

Díkes,culíčku.

15.04.2024 12:49:53 | Íá

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí