Štěstí

Štěstí

 

 

Štěstí

 

Nakupené ticho

jak tma laciná

svíralo prázdno.

 

Přisedl k ní

jako k řece

za soumraku,

 

z pod víček vln

odkryla běl, jako

by zvedala sukni.

 

Zachvěla se stejně jako

každé ráno před svítáním.

 

Jak hrdlička při vrkání

rozezněl se její klín.

 

Zvedla obraz ze dna snu,  

ale jen prach lemoval           

prázdno po něm.            

 

Otevřela okno

jako své srdce.

Musím tu cestu

projít sama.

 

Hlas měla stejný,

co, ale říkala

znělo již jinak.

 

Jen vytrvalost

přináší štěstí.

 

 

16.4.2024

Autor blues, 16.04.2024
Přečteno 54x
Tipy 16
Poslední tipující: Jan Kacíř, Paulín, Lexi, Kan, IronDodo, Květka Š., Psavec, enigman, cappuccinogirl, mkinka
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...a štěstí nakonec přinese smůlu.

17.04.2024 08:15:52 | Jan Kacíř

cosi se nakupilo a pak něco kříslo...

16.04.2024 13:59:12 | enigman

Já otevřela se... tvým řádkům...děkuji:-)*

16.04.2024 13:42:37 | cappuccinogirl

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí