Démoni

Démoni

Anotace: Kto ich nemá.

Démoni

Noc je, ručička na hodinách
polnoc ukazuje,
ľudia spia v tvrdých snách,
dažde šibú, víchor duje.

Kto to temnou nocou
horúčkou rozpálený
ničí svojou mocou
čierny plášť zahalený?

Blýska sa krížom krážom,
niekto sa dnu dobýja,
hučí v diaľke hrom,
či to iba víchor zavýja!

Chodí popod obloky,
zlodej búcha neznámy,
nejaký chlap vysoký,
či ma to len sluch mámi.

Strach sa mi javí v tvári:
kto si? Obozri sa, stoj!
zlo mu z očí žiari; —
prezraď úmysel svoj!

Ale ten sa neobzerá,
svieca horí zle a tmavo,
do tmy ostrý zrak upiera,
steny blednú vpravo, vľavo,

polnočná končí hodina,
hasne čiernej sviece plameň,
sen sa strašný pomíňa,
amen!

Autor IronDodo, 16.04.2024
Přečteno 45x
Tipy 16
Poslední tipující: Kompik, Frr, Ophelia81, Lexi, Anfádis, Květka Š., zase já, Psavec, mkinka, kudlankaW, ...
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí