Po deštní

Po deštní

A voněly deště na lukách

těch zelených pastvách pro oči

kam sázelo si své drahokamy

sluneční zlaté obočí

 

kde hřála se tichá pěšina

a potůček mával stébly trávy

aby snad vážka hrdinná

zakroužila let kolem hlavy

 

na vlasech vánku

výš a výš

 

pět koček tam předlo

mělo skrýš

pod jeřabinou co už tam není

 

a květy

ty krásky nespatříš

jen lezavé pozdní rozednění

patníky asfalt beton

mříž

 

kde voněly deště na lukách

dnes táhne proud do stok

samotíž

Autor RadoRoh, 18.04.2024
Přečteno 45x
Tipy 21
Poslední tipující: enigman, Pacik, Žluťák, Jan Kacíř, Pampalini, RadekČ, Sonador, Robin Marnolli, Kan, Psavec, ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Hezké

19.04.2024 20:26:19 | Pacik

Krásná!

19.04.2024 19:08:13 | Žluťák

Ty vůně po dešti jsou dost silný.
Mám rád ty, který poletujou lesem...

18.04.2024 22:23:19 | Robin Marnolli

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí