Mangólie

Mangólie

Anotace: Báseň vzniklá přeřeknutím.

Od rybníku, do kopce,

pod čtvrtinovým zámkem,

roste, plodí manga,

mangólie před domkem.

 

Mango dlouho neznala,

doteď ji jinak říkali,

doteď pouze žila, kvetla,

než ji mangolií nazvali.

 

Nezvyk, halucinace, vertigo,

zvrácený sen snad sním,

listy se mi z toho točí,

život změněn přeřeknutím.

 

Nenajdeš mě v knize rostlin,

ani ve snu nevysníš,

manga dolů z kopce sviští,

až tě chytnou, uvidíš!

Autor mokryhadr, 19.04.2024
Přečteno 25x
Tipy 3
Poslední tipující: Pacik, Psavec, mkinka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí