Svetlo osudu

Svetlo osudu

Anotace: -

Svetlo osudu

Lampáša svetlo tmou sa mihá
predo mnou voňavá príroda
a z lampáša pútnika švihá,
tichá pohoda.

Nesiem sa verným krokom
do nekonečna, do diali
sprevádzaný potokom
kým blesky oblohu rozťali.

Šiel som, šiel odhalený,
čo všetko sa deje mi v hrudi,
ako v očistci napospas zanechaný
v neznáme osudy.

Kúzlo žitia smrteľníka
prachom času obsypaný
vo veštbách hlasu kuvika,
ako mračná roztrhaný.

Behom márnym zadychčaný
srdcom, ktoré spieva
pri krásnom svitaní
ozveny do duši mi odlieva!

 

 

 

 

 

Autor IronDodo, 03.05.2024
Přečteno 49x
Tipy 20
Poslední tipující: RadekČ, Marťas9, Frr, Anfádis, Iness, jort1, Ophelia81, Psavec, Chane, Ondra, ...
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

ďakujem

03.05.2024 10:16:40 | IronDodo

Príjemné čítať peknú báseň.

03.05.2024 10:05:05 | Possol

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí