Já půjdu také,

Já půjdu také,

Anotace: ~~~~~~~~~

......................

~~~~~~~~~
Vítr si do stromů píská
klasy jako vlasy víská,
někdy jen lehce zašumí
jindy se ale i hněvat umí.
Když větru mraky vadí
za les je doprovodí.
A při foukání severáku
knoflík zapneš si u krku
jeho dechem ruce zebou
jen do růží jako vánek
fouká s něhou.
V lese šišky zhoupne
koňům do hřívy foukne
a nám?
Rád vlasy rozcuchal
a klidně letí o dům dál.

Já půjdu také,
povídá poutník a cestou zpíval
jak ho ten vítr prohnal.

Ale vadí mu na uragánku,
že unese těla schránku
stovku metrů od baráku,
jako by byl kámen v praku.
Ušel ale jedné výtce
že není flekem na té zídce... :-)
na jiném baráku.

~~~~~~~~

........---------------

 

Autor Květka Š., 12.05.2024
Přečteno 36x
Tipy 16
Poslední tipující: IronDodo, Jeněcovevzduchukrásného, Chane, Psavec, Sonador, Tomcat, Ondra, Žluťák, J's .., mkinka, ...
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí