Černý pták

Černý pták

Anotace: Harmonika 2024

Měla jsem obavy
a dívala se do trávy,
kde hrabal se v hlíně
tvor ve fraku.

Možná tam byla housenka
či něco k snědku.
Zaujal nejen Jitku.


Hlína je mi blízká,
protože mě jednou pochová.
Není v ní iluze,
ale čistá realita.

Černá je krásná
jako barva,
kde člověk svůj objem schová
a skořápka je okázalá.

Až půjdu kolem náměstí,
zastavím s dopitou kávou,
zamávám svetrem
v kalichu míchy
bez strachu z dronu
a zeptám se zpěváčka,
ať ukáže cestu domů.

Odpoví mi lidskou řečí,
že za báseň ani nestojí
a bude z něj princ medový.

Osud ví
i povzbudí.
Kdo nemiluje příběhy?
Autor mkinka, 16.05.2024
Přečteno 50x
Tipy 28
Poslední tipující: Pacik, jort1, Paulín, Žluťák, Misha, Sonador, IronDodo, Tomcat, mravenec, martinaV, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ze zpěváčka medový princ? To je nádherný... já miluju tvý báseňkový příběhy:-)*

16.05.2024 11:03:01 | cappuccinogirl

Děkuji za milou podporu.

16.05.2024 11:03:50 | mkinka

Hezoučký příběh...

16.05.2024 10:24:45 | Marťas9

Moc děkuji a vážím si toho

16.05.2024 10:26:28 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí