Nic je vlastně mnoho

Nic je vlastně mnoho

Anotace: Harmonika 2024

Dívám se
na rozpálený asfalt
a mhouřím oči.

Dneska by to chtělo
sluneční brýle
a mozek je na kolotoči
ve výhni transformace.


Někdy klečí
a zas myslet se mu nechce.


I ticho najít v Praze
je zázrak.

Tlumený přetlak emocí.


Jen dýchat
mořem iluzí
bez frází
chci

a


jdu

v

stověžaté

Matce.


Poslouchám tíseň
a uvnitř mám píseň.

Jsem tu doma
a nežiji
příběh náhradní.

Svět to ví.
Není neutrální.

Krok sum krok.
Liturgií dní.

Praho, řekla jsem to básní.

Slyšíš mě.

Zastav se
a uklidni.
Autor mkinka, 20.05.2024
Přečteno 67x
Tipy 28
Poslední tipující: Marťas9, Jan Kacíř, Chane, zase já, Misha, Kan, kudlankaW, Martin Kredba, martinaV, Jeněcovevzduchukrásného, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Krásně bývalo na Náměstí Jiřího z Poděbrad..

20.05.2024 14:38:36 | Admirál

Ano

20.05.2024 14:41:53 | mkinka

Jó, kdyby tak šlo ten svět trochu zklidnit...
Nejen ta naše stověžatá kráska mezi městy by to potřebovala:-)*

20.05.2024 12:14:43 | cappuccinogirl

Těšíš a děkuji za Tvá hřejivá slova.

20.05.2024 12:27:13 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí