"Rudá Růže..."

"Rudá Růže..."

Anotace: ...aneb když si vzpomenu na obrázek rudé růže.

Růže rudá ty už spíš.?
Dovolíš mi sednout blíž.?
Růže rudá spíš či bdíš.?
Nevidíš či neslyšíš.?

A zahradník si sedl k ní.
Byť určitě byl nesmělí.
Co smí a nesmí dobře ví.
Přičichl si k růži a teď sní.

Ach… růže rudá ty už spíš.?
A slunce dostává se níž a níž…
…až horizontu se dotkne.
Slunce zapadá – a ty nevidíš,
Jak obloha dnes žloutne.
A růže rudá skryla svou tvář.
Vyhasla jak slunce zář…
Ráno, až první paprsky znovu vstanou.
I růže rozkvete
A každé oči vzplanou.
Autor infoneox, 10.04.2007
Přečteno 233x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ano tak jsem se dočkala... tahle je oooopravdu nejkrásnější, nejvíce mě zaujala a uchvátila moooc se mi líbí...díky že jsi ji sem dal : ) je smula že nějací lidé píší jenom když jsou smutní...

10.04.2007 14:08:00 | kukaska

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí