Stáří jako lovec dříme...

Stáří jako lovec dříme...

Anotace: ...

Mládí - jako říčka,která razila si cestu,
přes pěšinku kamínků a snítek,
mládí - jako vrchol Mount Everestu
a na něm pugét bílých kvítek...
dolů se valí jako míče.

Mládí - jako radost,z každých úst,
které ti pošeptali z rána,
jak malé štěstí ve velké má růst,
mládí - jako zlatem ozdobená brána,
a všichni měli od ní klíče.

...Však stáří jako lovec dříme,
ve stínech času čeká na svou oběť - mládí...
ale my těm slovům stejně nevěříme...
v uších nám zní stříbrný vítr...
...a duši nám hladí.
Autor STIMPRE, 10.04.2007
Přečteno 274x
Tipy 2
Poslední tipující: Žqáry
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (2x)

Komentáře

...k té poslední sloce: Pravda může počkat, má před sebou dlouhý život...

10.04.2007 12:50:00 | Lota

...stříbrný vítr...jo ten slýchávám:-)

10.04.2007 10:11:00 | no

to je dobře vystiženo

10.04.2007 09:44:00 | skaj

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí