Závist

Závist

Anotace: trochu mi s tim pomahala kamaradka...ale lide si maji pomahat ne?:))

Sbírka: Lidé

Závist

Já závidím ti,
duši tvou.
Nejradši prodala bych,
duši svou.

Já závidím,
lidem jejich strach.
Když tmou se plížím,
jako vrah.

Já závidím nebi,
třpyt těch hvězd.
Když před sebou,
vidím tolik cest.

Já závidím ti,
tvé jasné oči.
Když v noci v koutku,
tiše pláči.

Já závidím světu,
klid a mír.
A v lednici,
zplesnivěl sýr.

Já závidím ti,
tvůj život.
Zatímco slyším,
hodin tikot.

Já závidím ti,
tělo tvé.
Když pohlédnu,
na to své.

Já závidím bohu,
jeho moc.
Když zamyslím se nad sebou,
dostávám zlost.

Já závidím svému psovi,
k jídlu chuť.
Když něco jím,
chutná to jako rtuť.

Já závidím ti,
tvou krásu.
A ve své ošklivosti,
nacházím spásu.
Autor Fried Green Tomatoes, 10.04.2007
Přečteno 274x
Tipy 1
Poslední tipující: Jointies
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Nikdo nic nepíše a nikdo nic nehodnotí a přitom je to tak hezký ..

11.07.2007 21:41:00 | Fay

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí