Andělé nebo draci???

Andělé nebo draci???

Anotace: Opět pokus... Spíše taková úvaha....

Říkají,
že lidé jsou andělé nebo draci,
ale jak to může poznat lidské oko,
když obojí se na křídlech k nám vrací??

A když
polámeš jim jejich bambusovou kostru,
zjistíš, že je to zase jen výmysl
šíleného vědce, skrytého ve zlatém lustru.

Potrhej
jim jejich plátno napnuté na trubkách,
před tebou budou stát obyčejní lidé,
jak červi malincí, máslo na hlavách...

Někdo
se prostě Chce lišit od tuctových smrtelníků,
na zakázku vyrobí mu křídla na míru,
Na očích, místo brýlí, skla z popelníků
a v mozku mapu celého vesmíru...
Autor prostějanek, 11.04.2007
Přečteno 401x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Posloucháš Kabáty co? Básnička je moc pěkná.

11.04.2007 21:15:00 | tdraský

Musím uznat, že se ty Tvoje básně fakt nesnadno komentují...

11.04.2007 20:21:00 | Gregy

Tak tenhle pokus určitě vyšel! A určitě to není OMYl, když říkám, že se ti to móóóóóóóc povedlo.

11.04.2007 19:45:00 | hanma

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí