Skrz prach a asfalt...

Skrz prach a asfalt...

Anotace: až tam, kde slunko je jasnější...

Ani jsem si nevšiml,
že po cestě,
po které mé kroky vedou,
najednou zmizel prach,
už nezanechávám stopy,
kráčím po tvrdém asfaltu,
jen několik kamínků,
plete se mi pod nohy,
prý aby se neřeklo…

Místo velkých, statných stromů,
zde teď vyrůstají jen malé keře,
růže či co?
někdo řekl na okrasu,
tak na okrasu…

Ani jsem si nevšiml,
že podél cesty,
po které mé kroky vedou,
zmizely chalupy,
místo nich velké činžáky,
asfalt, sídliště, pach…
prostě krásné město,
místo nádherné vesnice…

Po té cestě co kráčím,
doufám,
že dojdu tam,
kde bude k večeru slunko jasnější

Ale…

…ani jsem si nevšiml,
že podél cesty,
rostou kříže,
a na nich…
a na nich…
Autor Láďa, 13.04.2007
Přečteno 298x
Tipy 1
Poslední tipující: ziriant
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

... perfektní zamyšlení

25.04.2007 13:31:00 | Marcella

Zaujme...vede k zamyšlení...moc povedené:o)

13.04.2007 15:01:00 | Severka

má to hloubku a neotřelou myšlenku! moc hezký!

13.04.2007 13:07:00 | callowsick

Musel jsem si tvojí básničku přečíst dvakrát, abych jí pochopil, je tam hezky vyjádřený jak přirovnáváš svojí životní cestu, k cestě křížové. Je to zajímavá myšlenka, jen doufám, že si to opravdu neprožíváš.

13.04.2007 09:16:00 | Dimi

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí