Leť ke Slunci

Leť ke Slunci

Anotace: Inspirována pálícím Sluníčkem...

Cejch mi vypálil paprsek zrádný
toho jarně-letního slunce, které
nebere si servítek žádný
a pod kůži se mi lačně dere.

Jeho vlákna omotala mou hlavu,
udusit se mě snaží snad
já na to všechno tady dlabu,
radši si vlezu do jeskyně - spát.

Moje kůže schytala i plnou dávku,
UV záření, co tvoří rakovinu,
nemají na ni v podsvětí poptávku,
já vám to tedy řeknu narovinu.

Bojte se paprsků, které vás poraní,
mějte vždy po ruce krém na sežehlou pleť,
Slunce, to není atrakce na hraní,
však když moc chceš - tak si leť...

Pozor jen na materiál křídel,
ať nerozteče se vosk, který pera držet má,
můžeš je vyzkoušet ve vodách vřídel,
jen taková je rada má...
Autor prostějanek, 16.04.2007
Přečteno 282x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Není čas testy vřídlem provést
musím už letět...nebo se nechat odvézt/ve svěrací kazajce/:)

16.04.2007 21:26:00 | Navire

Copak, copak, na zahrádce, na zahrádce? :-)

16.04.2007 18:55:00 | lidus

Dnes v žáru slunce veršovala i Cecilka! Každý jiný pohled. Četlo se to dobře.

16.04.2007 17:37:00 | Liv

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí