Brány života

Brány života

Anotace: Pro někoho zlatá, pro někoho železná, pro někoho nová, pro někoho poslední.

Sbírka: Mozaika života

Nová brána v jednom domě,
železná a kovaná,
nevypadá vůbec skromně,
umělecký design má.

Brána značí cestu domů,
někdy taky do pekel,
někdy zavře cestu k lidem
a nepustí kam bys chtěl.

Někdy jsou to malá vrátka,
co nám brání vejíti,
bez petlice, bez pozlátka,
cestu k lidem najíti.

Jsou i brány ke hřbitovu,
anděl smrti u nich bdí,
nevrátí už nikdy toho,
komu dopřál mír a klid.

Největší je brána srdce,
otevřená dokořán,
kterou projde každý člověk,
je-li trochu milován.

V lásce platí všechno jinak,
ta má brány do ráje,
všude plno růží, květin,
než ta láska roztaje.

Ať jsou brány pro každého,
ať vítají poutníky,
bez zámků a bez mýtného,
i když budou bez kliky.
Autor Beáta, 04.04.2005
Přečteno 439x
Tipy 2
Poslední tipující: Iva Borecká
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Já se opět hlásím...

10.06.2007 19:17:00 | Bíša

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí