Domov

Domov

Anotace: Jsou chvíle, kdy je nám domov útěchou.

V malé říčce u Krakowa
stojí dívka bosonohá.
Nemohla se dostat z města,
Bůh ji za odvahu trestá.
V hlavě zmatek,
s vodou sňatek.
Díky za tvé smilování,
zlé vzpomínky z ní vyhání,
a ta tráva kolem břehů
vrací dívce její něhu,
smývá jeho dávné viny,
vyplavuje tělo Iny.
Druhý život jsi mi dal,
jen ty víš, co bude dál.
Ve stínu vysokých stromů
doufá, že dorazí domů.
Věří, že se s matkou shledá,
kráčí dál, vyhublá, bledá.
Noc začíná - ona v lese,
únavou se celá třese.
Sestupuje do vesnice,
v oknách hoří bílé svíce.
Už jen kousek ke shledání,
vyplní se její přání?
Autor Inge, 20.04.2007
Přečteno 277x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Skvělý!!!! Tak určitě!!!

20.04.2007 14:35:00 | Ik

Určitě! Ano. :-))

20.04.2007 08:16:00 | Inge

Snad ano...
I kdyby ne, ten hlavní ji dal novou příležitost...

20.04.2007 07:47:00 | Ik

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí