Zákon vlčí lásky

Zákon vlčí lásky

Anotace: Vlci se zrodili, milovali se a založili velkou rodinu, pak ale přišla dívka, která se do vlka zamilovala a on do ní a dívka musela zemřít.

Sbírka: Krajíc života

Srdce mé tančí v polárním smutku
s dcerami i syny vlkodlaků
při svitu měděné krve
na cestě z dávných mraků.

Lodyha poranila bílou krev
a zakryla ji v temnotách.
Poutníci stínů vyšli večerem
s ranami vrahů na potlach.

Vlkodlak stal se mým druhem
za noci oděné baldachýnem.
Polalen bludným kruhem,
zrodil se s dalším synem.

Při zrodu jeho světla se rozžehla
k cestám světa pevně přikována.
Tam,kde se vlk s pannou miloval,
plynula víla temnot zrána.

A anděl noci sešel z hvězd,
zvěstovat dávné poselství,
že sestoupí na Zem žlutý bůh
a vlčí jeho království.

A dívka nebem rozplyne se,
jak skoná černým snem.
Strom smrti ji odnese,
jest dáno vlčím zákonem.
Autor Káňátko, 21.04.2007
Přečteno 594x
Tipy 2
Poslední tipující: E., pejrak
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Moc se mi líbí...tajemně krásná:o)

21.04.2007 20:25:00 | Severka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí