Chladná stopa za doznívajícím člověkem

Chladná stopa za doznívajícím člověkem

Anotace: I smích jednou stane nad propastí - nemusí to býti válka, láska ani jiná katastrofa, která přiloudí vlézavou myšlenku skoku. Pak ale neříkej, že jsi o tom nevěděl.

a uvnitř křičí
tichý blues
zbyly jen tři noty
ostatní jsem rozdal

a uvnitř křičí
nenávist
k nenávisti
ke smutkům
ke kladivu na mém spánku
drtícím lebku
mocným úderem bytí

a uvnitř křičí
smítka posledních myšlenek
smítka, jenž dělají z opic
lidi
a z lidí sebevrahy

a uvnitř křičí
divná hádka
ve které vystupuje
jen jedna strana
a ta prohraje
plus sto dilemat
jedno jako druhé
(opět jednostrané)

a uvnitř křičí
tepavé konečno
v jednotvárném nekonečnu
což je ale dobře
protože až přestane...

...co bude až přestane?
Autor Bask, 27.04.2007
Přečteno 278x
Tipy 2
Poslední tipující: pejrak
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí