Rychle plují

Rychle plují

Anotace: báseň o životě, která vznikla automatickým psaním.

Sbírka: Krajíc života

V hlavě bzučí mi asociace
starých prokletých filozofů,
kteří v náruči hvězdného prachu
hladli přídě válečných lodí.
Všichni ptáci odletěli za soumraku
k vrcholu někam do zamlžených polí,
kde tančil popel s panenkami tvých očí
a v kraji někde nad neznámem
pasou se stáda umíněných ovcí.
Brzy je napadnou hladoví vlci,
však stejně v slabosti žádnou neuloví.
Pasáčci jen tiše koučí dýmky
a v hlavách zpílají jim červánky
pro staré vytoužené vzpomínky,
které v trávě s květinami krvácejí.
Krváceji žlutě a ztrácí se s Kelty,
co dnes k večeru projdou našim krajem,
projdou noční tmou.
Autor Káňátko, 28.04.2007
Přečteno 410x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

pro nepřihlášený kobylka. - Nemohla, neb se jedná o automatické psaní...

28.04.2007 10:36:00 | Káňátko

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí