Pohřbili dívku

Pohřbili dívku

Anotace: Smrt dívky a její opětovné zrození v jiné dimenzi.Určitě se vám nebude líbit, al já chtěla jen něco říct.

Sbírka: Krajíc života

Vedli mne k rajským zahradám
v okovech smrti ke stromům.
Z nebes sestoupil bílý chrám
a světlo ulovilo utajené skály.

Zlákali mne vůní motýlých křídel
někde tam v hořících kapsách
s láskou u zpívajících vřídel,
kde šuměl javorový mech.

Našli mne u živých pramenů
utopenou ve vyprahlém moři
s náručí snících kamenů
andělé půlnočního světla.

Nesli mne tichem do kopců
v zajetí mraků k jabloním
než dobyjí palác mořeplavců
a Slunce zavoní větrem.

POhřbili dívku v zahradách
s labutí černou pod stromem,
kde tančila víla ve vlnách
při svitu zašlých hvězd.

Našli pak dívku tam jinou
s očima zvadlých jasanů
z listoví ticha zrozenou
na prahu nepoznání.
Autor Káňátko, 28.04.2007
Přečteno 424x
Tipy 3
Poslední tipující: pejrak, kukaska
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

MOoooc se mi to líbí...jsou tam krásná spojení přídavných a podstatních jmen a dalších...nádhera, krása

28.04.2007 11:12:00 | kukaska

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí