Smutek

Smutek

Anotace: zklamaná láska

Sbírka: Jezero marné touhy

Pod uschlou lípou listy sedmikrásky padají
na větvi shnilý věnec z pampelišek visí
vrány bolesti se mému smutku smějí
a krvavé slzy moje líčko zalévají

Pro milého, který mi najevo dává
moje přítomnost stala se pro něj jedem
naše cesta hyne v ruka v ruce spolu nejdem
na rozcestníku každý svým směrem už se asi nesejdem

Se škodolibostí ve tváři a s výsměchem v hlase
o jiných dívkách nadšeně přede mnou mluvil
naší lásko svojí tupostí mezku pohřbil
a naději a lásku též pozbyl

Epilog:
Snad jsi lásko šťastnější, když po tobě jiná leze.
Snad ji od rána do večera líbáš, mazlíš se s ní.
Snad tě nevidí jako zbabělce jako já, jenž mi nedokázal do očí říct, že už mě nemiluje, ale jinou.
Snad zemřeš neboť já kvůli tobě umírám ty VRAHU!!
Autor Divant Delvare, 28.04.2007
Přečteno 581x
Tipy 4
Poslední tipující: Nergal, Dreamer
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Vadi mi jen prekley a hrubicka. Po obsahove strance moc hezky a zaver tez ;)

23.02.2009 22:20:00 | Nergal

v předposledním verši máš možná trochu spletlý tvary;)... jinak je to velice působivé a ten epilog to jenom skvěle podtrhuje:)

a neumírej, ten, kdo ti byl schopnej tohle udělat za to nestojí:)

28.04.2007 16:16:00 | synthetic darkness

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí