S dávnou perlou

S dávnou perlou

Anotace: Spadl most do duše a lidé se báli starých umění.

Sbírka: Krajíc života

Ve vlnách roztančené mosty
padají pláčem do ticha
a v duši mezi tvými hosty
nesmělé prázdno vstává.

Vzbouřená křídla netopýrů
křičí do noci nad rájem
na tichou, snad němou hru
a děsí je milencům nezájem.

Zpívali o tom i prameny
těch starých znesvářených řek.
Usnuly divoké plameny
v kapsách toulavého srdce.

Víly tančily v roklinách
s bývalou lesní perlou
co zvířila rájem střelný prach
a poutníky vábí zpět.

Bojí se kulička v poušti,
že milý k perle vrátí se
pak v hlubokých stepích
navěky ztratí se.

Tu kuličku tíží vina,
že padá ji do očí žárlivost
neb zatoulaná hlína
filozofuje s dávnou perlou.
Autor Káňátko, 29.04.2007
Přečteno 436x
Tipy 1
Poslední tipující: pejrak
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí