Jsem bezradný....

Jsem bezradný....

Anotace: °°°°°°

Sbírka: Bože jim dej......

Ten večer byl zvláštní
Věděl jsem
že to jednou přijde
Ale když zabrčel telefon
a já z něj pochopil
že ten večer je zde
bylo mi najednou ouvej
........skoro na umření

Přijel pro mne
se svou soubenkou
můj mladší syn
Bylo mi k uzoufání
Nějak jsem zapomenul
jaké to je být otcem

Mluvili jsme o všem možném
a já měl stále před očima zvídavé dítě
co se věčně na něco vyptává
žádá si přesnou odpověď
-Tatínku co je to černá díra
a jak to vlastně funguje....?-
ptal se když jsme se spolu dívali
na Grygarova "Okna vesmíru dokořán..."
Druhý den jsem pak v jeho pokoji
objevil zajímavou kresbu
Byl na ní čaroděj
který se marně pokouší
uniknout před sílou
která ho vtahuje ......
Měl jsem chuť poslat ji panu Grygarovi
..............
Mluvili jsme o všem možném
a já jsem měl v klíně uplakané dítě
-tatínku bulí to bulí to.... ušo bulí -
Tak namísto hokeje
do nemocnice jsme jeli
Viděl jsem vlastně sled obrazů
Byl skoro nekonečný
Teď sedíme v Bystřickém baru
pijeme čaj
A já vůbec nechápu
proč už neumím být otcem
Bolí mě
Vidím jak sám v sobě je sevřený
jak je obolavělý
bolestnou minulostí
která nás dělí od radostných chvil
když si vykorespondoval pejska
Chodil do druhé třídy
Tak jsme pro něj až do Šumperka jeli
a pak jsme ho vezli v krabici domů
Byl tak nesmírně šťasný
Měl kolii a dal jí jméno Lesí
Jak krásné bylo prožívat jeho radost a štěstí........

Teď celý nesvůj
vidím, chce něco povědět
ale nemůže najít správný okamžik
Já otec nešťastný
neumím pomoci
Sleduji
jak sbírá sílu říci těch pár slov
-Tatínku,chceme se spolu vzít.....-
Ta skvělá dívka - vlastně už žena mu pomáhá
A já toho příliš nevidím
ještě že slzy se někde zapomněly
Vidím chlapce
jak háže kamínek do řeky
Má plavé vlásky......
A já přemýšlím co teď s tím ...
Jsem bezradný
Zapomenul jsem už
jak je to....být otcem...
Autor Těšínský, 02.05.2007
Přečteno 436x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Citlivě napsané, krásné ...
I ti roboti dole se připojují a říkají PST ... :-)

03.05.2007 19:38:00 | Judita

Moc krasny srdce se mi sevrelo...

02.05.2007 19:49:00 | carodejka

Jinak to ani být nemohlo.Je to běh života a když to přijde je nám to líto,že děti odchází.
Moc hezky jsi to napsal.Pěkné počtení.

02.05.2007 18:56:00 | s.e.n

čas nás posunuje rychleji, než můžeme být připraveni, na cokoli :-) .... nádherná báseň - ze života

02.05.2007 18:12:00 | Verena

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí