Bez názvu

Bez názvu

Anotace: °°°°°°

Sbírka: Písně odjinud . . .

Hledal jsem
vlastně už ani nevím co
V komoře
až dole při zemi
objevím krabici
a v ní tři fotografie

Na jedné
se svícemi v rukou
a s farářem v popředí
Stojíme po prvém
....svatém přijímání

Mám vedle sebe plavovlásku
s mašlí ve vlasech
Je krásná jak svatý obrázek
a já ji držel za ruku
protože se bála
stát sama na schodech

Byla milá
a když se zlobila
říkala mi - Ty slone!-
Ze školy jsme chodívali spolu
a ona mi slíbila
že s jiným nepůjde
.......ze školy domů

Na druhém snímku
jsem s dívkou v bílých šatech
Vzpomínám
byla to Blanka
V tanečních
objevovali jsme spolu nový svět
..........i sebe navzájem
Když vodil jsem ji domů
vždy krátce mne objala
a vtiskla mi letmý polibek

Když tančila
jak šátek s hedvábí vznášela se
a nechala se vést
A když při tanci zakláněla hlavu
hebce se ke mně přivinula
Tak pozvolna poznával jsem
sladké tajemství dívčího těla...

Když se mnou tančila
měli jsme pro sebe
svůj vlastní svět
Byl prostý
Byl jako prvá kopretina
A byl čistý jak jarní déšť...

Ten třetí obrázek
..............z nedávna
Je na něm hrob
a kříž
Pár květin
a svíce pohaslá....
Z tohoto skromného světa
zůstal syn
pár milých vzpomínek
a pak už vůbec nic...
Autor Těšínský, 04.05.2007
Přečteno 360x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Vždy je něco, i tato vzpomínka stojí zato. Nic je málo, nic je nic, i vzpomínka je mnoho.

14.05.2007 08:56:00 | stryc

To teda fakt nedá..četl sem to se zatajeným dechem a na konci mě až zamrazilo v zádech.. gratuluju

05.05.2007 12:23:00 | animovaný medvídek Pů

na to se nedá snad ani nic říct..

05.05.2007 00:22:00 | Najlin

Moc hezka.

05.05.2007 00:15:00 | carodejka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí