O pravdě

O pravdě

Anotace: ..taky jedna prehistorická na tolik omýlané téma...

Někdy se stává,
jó, snad se to změní,
že pravda je hravá
a nebo tu není.
A víno jí chutná,
když nespí, je smutná,
pod očima kruhy,
pro dodání vzpruhy
teď otvírá flašku,
pod vodopád splašků,
co jsou v barvě duhy,
se usmívá tiše,
když kručí jí v břiše
a začíná den…

R:Proč svítání bolí?
Proč noc je tak černá?
A proč musí být lež
lidem tak věrná?
Proč odmítá,
na kříži přibitá,
proč odmítá žít?

Někdy se stává,
jó, snad se to změní,
že pravda je hravá
a nebo tu není.
A víno jí chutná,
když nespí, je smutná
a skosená bídou,
po kostech, co zbydou,
se oddává snění
o lži ve vězení,
o lži na pranýři
a jen netopýři,
co pod střechou bydlí,
jí nedají spát…

R:Proč svítání bolí?...

Kdo ví, kde pravda je,
kde se teď toulá.
Chybí nám údaje,
zmínka jen pouhá,
by nechala za vrátky
na štěstí poplatky.
Tělo své prodala,
umřela, tralalala…
Autor ukume, 05.05.2007
Přečteno 292x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí