Pohřeb

Pohřeb

Anotace: už jen hlína............

Padám ho hlubiny…
Pohřbili mě za mé činy!
Teď vím že nic není bez příčiny.
Ach můj bože, já jsem vinný!

Vzňalo se mé srdce, však pozdě již!
Sbili nad mou hlavou dřevěný kříž.
Ovšem marně čekám slzný proud,
v němž mohl bych dnes utonout.

Přátele mě opustili
a ti, jež se tu shromáždili
jsou jen napodobeniny zla.
Jejich žal je jak dramatická hra.

Kéž bych mohl vstát, kéž bych mohl jít
a všechny ty kreatury ze světa sprovodit.
Ovšem truhla z lípy pevná je
a můj vztek ji stěží rozláme.

Cítím vůni hlíny, tlaky sílí,
v těle budu už jen chvíli.
Vidím světlo kdesi v dáli
avšak žádné hlasy mě tam nevolají.

Odcházím sám a nikdo mě nikde nečeká.
Do pekla i do nebe je cesta daleká.
Přešla mě bolest a šílený vztek,
jen si tu tak ležím v poloze na zádech.

Zasypali mě hromadou hlíny!
Pohřbili mě za mé činy!
Nic na světě není bez příčiny.
Ach Lucifere, já jsem vinný!
Autor Desktop_men, 06.05.2007
Přečteno 284x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

dobrá myšlienka, a pekne spracovaná...

06.05.2007 14:07:00 | Evel

...hezky to plyne...

06.05.2007 13:17:00 | Ayla

Já si na druhém břehu na tebe ráda počkám:-) pěkná myšlenka

06.05.2007 09:48:00 | Taya

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí